17.58

Det är svårt att beskriva hur mycket min kropp behövde den där extra timmen sömn som omställningen till vintertiden erbjöd. Dagarna går i ett och lika så helgerna. Det känns som att jag åker från ett stall till ett annat med snabba mellanlandningar hemma för att hämta något eller för att försöka hinna med att äta. Men det kanske inte spelar någon roll när vardagen är lika bra som semester?

Denna morgon började jag tillsammans med Ackurat i ridhuset. Tanken var först att ta oss ut på tur men eftersom vintern verkar ha gjort intrång så var det hårt och förfruset i marken. Med ett par bommar kunde vi göra ridpasset betydligt mer spännande. Galoppbommar på rakt spår, med lång och kort anridning, samt travbommar på böjt spår. För min egen del gjorde galoppbommarna susen, jag behöver träna på att hålla rytmen och inte börja lägga in ett extra galoppsprång när jag blir osäker. Den långa anridningen till bommarna gjorde att jag fick sätta galoppen och rida för den, och det blev väldigt bra. Avslutade med att rida förvänd galopp. Jag är verkligen förälskad i Acke, han ger en så härlig känsla.

Tequila är en ny häst som jag börjat bekanta mig med. Hennes ägare körde henne till Strömsholm så att jag kunde rida ett pass i nya ridhuset efter att jag var klar med Acke. Tredje gången jag red henne idag och hon är verkligen häftig, jag tror att vi kommer  ha väldigt roligt tillsammans!

Har hand om en klasskompis häst i helgen så fixade allting åt den innan det blev en sväng till västerås tillsammans med Agnes. Ett nytt täcke till Kakan fick följa med hem. Börjar fundera på om det är dags att rensa bland ponnytäckena som jag har hemma och se vilka som skulle kunna passa henne. Storlek 125 är helt lagom på henne. Jag har haft ponnyer med större storlekar. Kanske växer hon på sig med tiden men just nu har hon samma storlek som jag haft på några av C-ponnyerna.. Hon har förövrigt flyttat ut och bor numer ute dygnet runt en tid framöver i och med att hon ändå ska vila.

img_8592img_8586img_8585

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s