But who said you have to stop dreaming after you wake up

IMG_1339

Nästan osynliga droppar kommer från himlens gråa täcke utav moln. Det är knappt märkbart men efter en stund så känner man hur kläderna har tagit till sig av fukten och man ser på marken att den aldrig tycks vilja torka. Ändå finns en värme i luften, något som gör att kylan inte riktigt når enda in till kroppen.

Att vara ledig som hästmänniska, det är verkligen en definitionsfråga, för mina lediga dagar ser i princip ut som skoldagarna. Jag började morgonen tillsammans med Ackurat, det värmer i hela hjärtat när jag får starta upp dagen tillsammans med hans lugna och trygga utstrålning. Tillsammans med Rebecka och hennes skolhäst red vi ut en runda. Hjärtat och jag hittade knappar tillsammans i ridhuset där jag först longerade henne inspänd innan jag satt upp i sadeln. Det var som att poletten delvis trillade ner för såhär bra har hon aldrig gått.

Tequila blev skjutsad till Strömsholm utav hennes ägare och jag red ett pass i röda ridhuset. Det är mycket som jag behöver jobba på. En stadigare position utan att bli spänd. Minsta lilla spänning hos henne går som en stöt upp i mig och gör mig stum. Noggrann med att hitta ett stöd på båda tyglarna tycker jag att vi kom till ett läge där jag kunde påverka både formen och tempot utan motstånd. Mycket jobb med att vända för ytterskänkeln vilket gav ett bra resultat.

Tre hästar rastade innan lunch med andra ord. Dags att åka ut till min egen häst och ge henne lite uppmärksam, något som jag tyvärr inte haft riktig tid för den senaste tiden. Dagarna går alldeles för fort och jag hinner med att se över henne i förbifarten, men jag vet att hon har det bra utomhus, det är nog betydligt roligare än att stå på box.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s