Våga vänta ut


Det blir mer och mer påtagligt att jag måste bli bättre på att fatta beslut och sluta ta den första distansen som jag ser. Jag har en tendens att alltid vilja lägga hästarna lite stort och gärna rida av dom så fort jag ser ett framåt-läge. Det går när man har en modig häst som Tequila som letar hinder genom svängarna och reagerar kvickt för mina hjälper. Men i skolan där jag sitter på Nemo måste jag lära mig att ha is i magen. Sluta jaga efter distanser utan våga vänta på hindren hela vägen fram. Det kanske är ett rimligt mål för mig nu under hoppblocket – Att svälja en stor säck med is och sluta skjuta iväg hästarna de två sista galoppsprången innan hindren.

Det är en annorlunda vecka för oss denna vecka. En lektion i pedagogik som slutade tidigare än planerat och ett lärarbyte i ridningen gjorde att vi kunde börja ridningen mycket tidigare och därmed vara klara innan den tid vi egentligen skulle ha börjat. Bortsett från min ibland hysteriska ridning så är det otroligt roligt att få börja rida mer ordentligt i och med att vi är nytt block. Imorgon är vi helt lediga förutom vår stalltjänst och jag planerar att blanda dagen med studier och mjuka hästmular. Veckan fortsätter med en tävlingshelg som vår klass är med och arrangerar, vilket innebär en fullmatad vecka. Sova kan man göra i graven eller vad säger man?

Denna eftermiddag fick jag hjälp att hoppa Tequila inför fredagens start. Väldigt nyttigt för mig att förstå hur jag ska inverka på henne. Behöver verkligen komma till ridning, aldrig sitta still och ge utrymme för henne att ta egna beslut. Alltid rida med benen och våga släppa i handen. Inte ta tillbaka direkt i landningen efter hindren utan jag ska sätta henne i arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s