Torsdag

DSC_0333

Minusgraderna har anlänt och antagligen tog vi vår sista galopp runt slottet idag innan det blir ett uppehåll i väntan på snön. Det var en nöjd Nemo som fick sträcka ut i sällskap med tre ifrån min hoppgrupp. Det är lätt att man blir bekväm och fastnar i ridhusen när kylan kryper sig allt närmre så det är viktigt att vi tar vara på de tillfällen som ges.

Denna torsdag har bestått av stalltjänst, ridning, handledning för vår seminarieuppsats och en föreläsning om hälta och hältutredning. När jag satt upp på Ackurat var det minusgrader och fryst, natten till imorgon skulle bjuda på nästan minus 10 grader, vilket innebar att vi fick gå in i ridhuset trots allt. Men han ska igång nu och jag fick ta den första galoppen idag. Seminarieuppsatsen känns inte lika tung längre efter att ha betat ner den i mindre delar och fått lite hjälp att förstå vad det är rent praktiskt som ska göras. I helgen kommer jag ta varje ledig stund jag får för att försöka bli klar med det som jag ska lämna in till på onsdag.

Imorgon blir en fullspäckad dag. Klockan 06.00 ska jag vara på skolan och att ha stalltjänst för att kunna sitta på hästen klockan 07.45 och innan dess ska jag ha utsläpp i stallet hemma. Resten av dagen kommer rulla på i ett rasande tempo. 9.30 har vi banbyggnation och sedan är första start på tävlingarna kl 13.00. Tequila hoppar en klass och sedan står jag funktionär resten av kvällen. Antar att vi kommer därifrån sent för att sedan gå upp tidigt igen dagen därpå. Sedan håller helgen samma tempo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s