Frusna tår, en bra debut och alltid på språng


Livet som Hippolog, tidiga mornar och sena kvällar. Det sammanfattar väl livet just nu. Det är få utbildningar där skoltiden inte alltid är schemalagd och gårdagen var längre än andra dagar. Min klocka ringde 04.00, utsläpp i mitt egna stall och på skolan började vi med vår stalltjänst hela gruppen kl 06.00 och vid 07.45 promenerade vi upp till Gula ridhuset för lite hoppning tillsammans med våra skolhästar. Nemo hoppade fint och jag fick order om att sluta bete mig som en geting när jag styr på hinder. Det var en ganska bra beskrivning av mitt attackerande när jag ser en distans som jag vill ta. Nemo är snabb att svara fram men problemen kommer efter när jag samla ihop som jag jagat iväg.

Banbyggnation 09.30, en snabb tur hem efter för ombyte och vidare mot Tequila. 12.30 var vi lastade och påväg mot Strömsholm. Tequila och jag hoppade skolklassen som var en 110cm bed: A:0/A:0. En nerslag på första i omhoppningen som var ett räcke in i en kombination. För övrigt gjorde vi en väldigt bra runda som jag är mycket nöjd med. Tänk att det kan kännas så enkelt när man sitter på en häst som man verkligen klickar med. Vi tränar vidare i vinter och redo för nya utmaningar till våren! Det ser jag verkligen fram emot.

Efter tävlingen stod jag funktionär hela kvällen och åkte från Strömsholm vid 21.00 tiden för att ta hand om min egen häst. Det finns en sanning i att ridsporten är en livsstil. För ibland undrar jag vad det är som får oss att orka varje dag. Det måste väl vara allt det vi får tillbaka? Allt det där som får oss att må så himla bra. För någonting måste ju få oss att orka kliva upp när klockan ringer samma tid dagen därpå.

img_9080
Bästa Hipp2 som är med och arrangerar helgens tävlingar! Tacksam att jag får spendera dagarna med dessa människor! Det svåra blir alltid mycket enklare när man är omgiven av människor med samma driv som en själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s