Mer än någonsin


Definitionen av trött fick en ny innebörd under sista halvåret i Flyinge, för där var jag trött, både fysiskt och mentalt. Här hemma har en annan trötthet infunnit sig. En känsla av att tiden inte räcker till och en trötthet över hur jag ska strukturera upp dagarna för att timmarna ska utnyttjas på bästa sätt. Att ständigt planera uppstigning, ridtimmar och studier tar på krafterna.

För tillfället gör jag mer än vad kroppen egentligen klarar av att jäkta med. Jag har för många hästar att rida både i och utanför skolan, vilket i sig är problem av lyxkaraktär men jag inser att såhär kommer jag inte att orka med i många månader till. För det sliter på kropp och själ när timmarna inte räcker till från dagens måsten att man blir tvungen att plocka från timmarna i sängen. Prioriteringar och en vilja av stål går inte alltid hand i hand. Ibland är det viljan att lyckas som sätter käppar i hjulen. För ibland vill vi så mycket att vi förstör allt innan vi ens hunnit börja. Jag vill så det värker. Vill så mycket att jag skapar problem som inte finns och prioriterar saker som inte matchar med mitt mål.

Ibland behöver vi trycka på paus, hitta energikällor i en mörk vardag. Ladda batterierna för att orka med att fungera, i kanske åtminstone ett dygn till. Jag behöver lära mig att säga nej för min egen skull. För att ge mig själv tid att fylla på med ork och motivation för att kunna komma tillbaka lite starkare. Jag behöver unna mig själv det, just nu mer än någonsin. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s