Årets sista start


Jag är så glad att jag spricker. Tillbaka på tävlingsbanan igen och det bättre än jag vågat föreställa mig. När Tudelu blev såld och flyttade i somras och jag skrev under kontraktet för Kakan så visste jag att jag skulle få lägga tävlingskläderna på hyllan ett tag framöver och fokusera på annat. Men med facit i hand, jag älskar att träna och tävla. Älskar att sätta mål och att gå in i prestationsbubblan i samma sekund som jag beträder banan.

Jag har känt Tequila i sex veckor nästa vecka. Det vill säga att jag har egentligen inte ridit henne speciellt många gånger. Vi har hopptränat fyra gånger, tävlat en gång och sedan har vi bara försökt att lära känna varandra, hitta knappar och utforska gränserna.

Idag åkte vi till Lurbo ridklubb för att göra årets sista start och med det gjorde vi även debut i 120cm, för mig blev det min första 120cm sedan 2015 då jag startade någon på Krypton som inte gick så bra men också min första 120cm på storhäst. Det känns som någon slags milstolpe att vara här igen. För när det inte fungerade med Krypton var vi övertygade om att det var min ridning som störde tills vi insåg att jag hade ont.

Två klasser avklarade idag iallafall. En så bra grundomgång i 110cm men en dålig sväng i omhoppningen gav ett nerlag. Det blev för mycket innertygel, tappade ytterskänkeln och det blev ett galoppsprång för mycket. I andra klassen red jag helt enligt plan fram till sista linjen där jag insåg att det skulle bli trångt i kombinationen om jag hade kommit inhoppande på fem språng så därför red jag på ett extra språng. Så två klasser med ett nerslag i varje, det är jag ändå väldigt nöjd med. Ser fram emot vinterträningen nu och sedan tar vi våren som den kommer. Det här kommer att bli så roligt!

Nu har jag en trasig tumme som jag måste se över. Lyckades göra illa den igår och red bandagerad idag. Ser om jag kan få den kollad i veckan så att vi kan se så ingenting är sönder. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s