Kickar igång årets sista skolvecka

Klockan slog precis 16.51 och här sitter jag hemma framför datorn, jag undrar hur det överhuvudtaget är möjligt? Jag minns inte senast jag var hemma vid den här tiden, det måste ha varit någon gång i somras när jag slutade jobbet vid 16.00 tiden. I vanliga fall brukar jag ha en eller två hästar att rida efter skoltid + att ta hand om min egen. Men idag behövde jag få vara ledig, för att jobba ifatt med årets sista inlämning.

Under natten har snön har lagt sig som en tjockt, tungt täcke över världen. Det var med glädje som jag åkte till stallet imorse vid 6.45 för att släppa ut hästarna efter en lite längre sovmorgon. Snön gjorde att omgivningen genast blev betydligt ljusare.

Jag fick inleda skolveckan med en tur till hovslagaren med Nemo innan vår ridlektion där fokus låg på relaterade linjer. Direkt därefter fick Ackurat ridas ut på tur tillsammans med Rebecka innan vi tog ännu en tur till smedjan och lämnade både Ackurat och Newton för att fixa till en sko som dragits snett och en söm som vi blev tvungna att ta bort. Det är ändå väldigt praktiskt att kunna promenera hästarna över stallplan och hämta upp dom någon timme senare med fina fötter. Vi lyckades också äntligen klippa bort alla de tussar som jag missade på Acke när klippmaskinen senast var framme. Finns en del saker att jämna till fortfarande men han ser iallafall inte halvklippt ut längre.

Medan hästarna stod i smedjan kikade vi på ett Demo där studenter från trean pratade om vinterträning och dess betydelse för båda äldre och yngre hästar samtidigt som två lärare red. Där fick vi se en fyraåring och en sexåring som hoppade igenom en serie som var både styrketräning och gymnastisering. Det kanske är dags att börja sätta mål och fundera över hur jag ska nå dom tillsammans med Tequila?

img_9684

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s