Trivs i stressen mellan måsten och visioner

Jullov innebär inte alltid ledighet. Vår sista schemalagda lektion var under torsdagsförmiddagen men min vi är ett gång som tappert kämpat på med vår Häst och anläggningsvård aka stalltjänst. När de flesta satt sig i bilen för att köra långa sträckor för att komma hem och fira jul så är jag glad att jag bor precis i anslutning till skolan, för mig flyter livet på som om ingenting har hänt. Denna helg har jag och två andra från min klass årets sista helg-HAV och sedan kommer jag rida så mycket som jag hinner under våra studiefria dagar.

Ackurat fortsätter göra mig lyckligast i världen och kommer att sällskapa me mig mellan jul och nyår. Ett lättare pass i ridhuset idag kommer att bytas ut mot en uteritt imorgon. En ny bekantskap passade jag även på att ta på mig när möjligheten gavs, Don Rubin skulle ridas under veckan och jag tar chansen att prova honom eftersom han antagligen kommer att gå med i mitt dressyrblock strax efter nyår.

När stalltjänsten var avklarad kunde styrde jag bilen mot Tequila för att rida ut henne. Vi hade tur med en fullmåne som gjorde att det nästintill var ljust ute när det reflekterade mot den vita snön. Lättare jogg blev det på en snötäckt gräsväg vilket jag tror uppskattades av henne trots att det sved om kinderna på mig när blåsten kom i fel riktning.

Det är dags att avrunda kvällen. Avrunda min första termin av fyra på Ridskolan Strömsholm. Tanken är att under den här helgen lägga upp ett schema inför kommande vecka, med ridning och med studier. Det är så mycket som jag behöver ta tag i, mitt första utkast av seminarieuppsatsen ska lämnas in den 2/1, en uppgift om parasitbekämpning och en tenta i ridlära är inte speciellt långt borta. Det är bara att sätta fart.

img_9564

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s