Ett påbörjat kapitel


Solen och plusgraderna gav oss en bra start på det nya året och det blev ett härligt avslut på 2018 tillsammans med ett par personer från klassen. Med god mat, drinkar och härligt sällskap kunde vi fira in det nya året och det kändes mer än välkommet.

Det låter kliché att säga nytt år och nya möjligheter men det är lite av vad det är. Vi behöver alla ett avslut för att kunna påbörja någonting nytt. Men varje dag är en lärdom och en ny chans att bli bättre, att vara bättre än vad vi var igår. Jag är inte mycket för nyårslöften och jag önskar att jag var mer strukturerad och beslutsam som person men det är jag inte. Det jobbar jag på och det kommer jag fortsätta jobba med under de kommande året.

Med en klump i halsen går jag in på Facebook den här morgonen och vet vad som väntar. Hur många djur har fått sätta livet till den här natten? Det knyter sig i magen. Ska det behöva vara såhär? Till vilken nytta. 5000 fåglar dog i någon del av USA lyckades jag läsa mig till. Här skrev Hippson en en händelse där hästarna hade tagit sig ur hagen under natten och en fick avlivas. Jag läste i ett annat forum om en häst som fått halsen uppskuren under nyårsnatten. När ska det sluta? 

Vi firade utan raketer och det verkade som att en stor del av Strömsholm också valde att inte skjuta och det tyder på omtanke och förståelse för omgivningen. Jag tänker på vår gamla hund som inte finns mer, hur han led under nyår och hur det var omöjligt att trösta honom.

Är det inte dags att ta vårt ansvar snart? För hur mycket lycka bringar smällare oss i jämförelse med hur mycket skada som det faktiskt gör?

Gott nytt år allihopa! Ta med både hjärta och hjärna in i det nya året, det kommer att behövas. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s