Jag kan ju det här men ibland låser det sig

img_0113img_0114

”Oavsett hurvida du tror att du kan eller inte, så har du förmodligen rätt” – Henry Ford

Det är otroligt givande att vistas i en miljö som Strömsholm. Rida på hästar som är utbildade och ständigt ha tillgång till kunskap genom våra lärare, det är en lyx få förunnat och som jag kommer att sakna den dagen jag går ut skolan. Men ibland blir det så mycket fokus på detaljer att jag inte klarar av att komma till ridning, jag blir så rädd för att göra fel att jag inte riktigt vågar försöka. Idag satte Karin, min tränare sen så många år tillbaka, ord på allt jag känt de senaste veckorna och hjälpte mig att komma på banan igen. Fasiken vad jag behövde höra allt det här just nu, det var som att någon plockade av en tung ryggsäck och jag kunde andas igen. Jag behövde höra att jag inte gör fel, att min magkänsla (oftast) har rätt och att det är bättre att jag tar ett beslut än att jag inte vågar agera. Vilken boost mitt självförtroende fick av att spendera en eftermiddag i ridhuset med det som ekar så bekant i mitt bakhuvud, jag kan ju det här.

Tequila fortsätter att att mata mig med en bra känsla. Ibland kommer de där sprången som skjuter mig till månen där jag undrar om vi någonsin kommer att landa. Sprången när hon hoppar hinderstöden ut och landar med en attityd som säger att ”det där var väl ingenting”. Jag rider med ett leende och det känns så löjligt enkelt samtidigt som jag vet hur förbannat svårt det är för mig att kunna använda min kropp och mina signaler på ett sätt som inte stör henne men som är tillräckligt för att kunna påverka henne. Hon är extremt snabb att svara upp men har ibland väldigt mycket att säga till om. Men jag njuter varje gång jag får sitta på hennes rygg. Hon lär mig mer än vad jag vågat drömma om.

Fick inleda träningen med travbommar på böjt spår som på en åtta. Helt klart avslöjande för hur svårt jag har att få tag i bogarna på henne. När jag började rida henne över bommarna så blev det betydligt bättre och den här övningen tar jag med mig hem till ett annat tillfälle. Red sedan två hinder med tanken att få in bakdelen i landningen och forma runt sin innersida och hoppade även en kombination med väldigt trångt mellan som en styrkeövning. Det är lyxigt att träna själv på precis det som behövs och jag är tacksam att jag har Karin som känner mig utan och innan, som får mig att rida optimalt oavsett vad jag sitter på för häst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s