Avrundar årets första vecka

dsc_0122

Jag bor bokstavligt talat i mina ridkläder. Det är ytterst sällan som jag har någonting annat på mig, och om jag mot förmodan är klädd i andra kläder så vill jag nästan lova att det är mjukisdressen min syster köpte till mig.

Skolan blir ett andra hem när man pluggar häst, jag undrar hur många extra tröjor som hänger i hästarnas skåp i Centrumhuset? För även om vi inte har lektioner ansvarar vi för våra skolhästar som ska skötas och ridas som vanligt. Denne söndag red jag ut Newton, red ett pass med Nemo i röda ridhuset och sedan ut på ytterligare en tur tillsammans med Acke. Timmarna rinner iväg och jag hade planerat att hinna betydligt mycket mer. En snabbvisit till Kakan för att göra klart stallet innan jag var med på möte för de dressyrintresserade ryttarna i Strömsholms ridsportsförening, insåg på plats att jag antagligen var den som var minst intresserad men samtidigt så är intresserad ett väldigt vitt begrepp som inkluderar många. Min förhoppning är ju att komma ut och starta någon dressyr i vår.

Tequila fick skritta ut i 45 minuter. Mörkt, kallt och halt. Jag börjar undra hur jag höll igång mina hästar varje vinter när vi stod i stall utan ridhus. Man blir bortskämd när man står på anläggningar som strömsholm där det är så enkelt att rida in i ett uppvärmt ridhus. Men hon fick rensa bort lite slaggprodukter från gårdagens hoppning. Det var antagligen behövligt.

Kvällsfodrade sedan hos Kakan och nu har klockan snart blivit 21.00. Dagarna är långa och tröttheten är ett faktum. Det finns ingen tid att vara social i ett liv som kretsar kring hästar. Den sociala biten är att vara tillsammans med människor som med samma intresse och engagemang, de är antagligen de enda som förstår hur vi kan lägga en hel dag på hästar och sedan längta till att få göra om det dagen därpå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s