Och vi var igång

dsc_0389IMG_1398
Det närmsta jag någonsin kommit att vara en dressyrryttare – i hoppsadel på fantastiska Carpathia som lärde mig allt om tajming och känsla.

Vi kickade igång denna måndag med blockets första lektion och det verkar som att jag och dressyrsadeln bli sams tidigare än tänkt? Idag har vi fått prova två hästar och imorgon är tanken att vi ska prova ytterligare en häst innan det bestäms vilken häst vi ska fortsätta ha genom blocket. Jag har ju såklart egna önskemål men tyvärr får vi själva inte välja.

Jag har lovat mig själv att jag ska njuta den sista tiden i detta block, för det är trots allt bara 9 veckor kvar till examen och efter det kommer hela klassen att försvinna iväg till olika ridskolor runtom i landet för att göra praktik innan vi kommer tillbaka lagom till avslutningen i vår. Den här terminen kommer att gå extremt fort, fortare än vad vi tror.

Jag tror att dressyrblocket kommer att vara de blocket som kommer att ge mig mest i ridningen. Jag vill utveckla min sits, lära mig att komma ner i sadeln, sitta mitt över hästen och slappna av i mina axlar och armar. Min plan är att suga åt mig som svamp för att kunna göra något konkret av all den teori som vi får lära oss. Redan idag fick jag mig en tankeställare över mina egna teoretiska kunskaper, för visst vet jag väl hur man ser om skritten är ren och vilken takt den har? Men jag blev helt klart ställd när frågan kom och för min egen skull ska sådant kunna rabblas baklänges om jag så blev väckt mitt i natten. Får fortsätta påminna mig själv om att magkänslan oftast har rätt samtidigt som jag bläddrar i böcker om ridningens ädla konst!

Det här ska bli kul och jag tänker ta vara på timmarna i sadeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s