They will teach you how to finish and how to start all over again


Jag tror att jag har haft livets tuffaste vecka, eller kanske veckor? Där allt som kunnat gå fel har gjort det. Där jag har fortsatt att vrida och vända på mig själv i hopp om att få alla bitar att falla på plats. Det är små, såhär i efterhand, helt obetydliga saker som får bägaren att rinna över men det är otroligt svårt att sätta fingret på vad det egentligen är som gör att bägaren ständigt är full. Som gör att jag inte hinner slappna av, som gör att jag alltid väntar på att nästa problem ska dyka upp och stjäla min energi.

Kanske behöver jag bli bättre på att tillåta mig själv att tycka att saker är jobbiga, sänka tempot och acceptera att det är lite för mycket just nu. Prioritera rätt saker i livet och bli betydligt bättre på att säga nej. Jag behöver bli bättre på att lösa mina egna problem istället för alla andras, våga vara en aningens självisk. Det är en bra egenskap att bry sig, att vilja andra människor väl, men det finns också en gräns.

Den bästa medicinen i en stressig vardag är att sitta upp bakom ett par hästöron. Att helt utan krav göra precis så mycket som jag anser att jag orkar. Förra helgen fick jag möjlighet att låna Ackurat på en tur till slottet och så mycket lättare mina axlar kändes efter ett par varv på galoppbanan tillsammans med en sprudlande glad Acke. Han är min bästa problemlösare. För på hästryggen fyller jag på mitt må bra-konto och hjärnan koppla bort alla måsten för en stund.

Vi har haft en fantastisk vår-vecka trots allt. Solen har värmt oss och vi har gjort debut med ridning på stallplan för detta år. Steffi och jag gör oss redo för examen om två veckor. Denna helg lämnas två uppgifter in. Jag klarade första delen av tentan i ridlära, den andra får vi vänta ett tag på. Tentan i Sporthästens friskvård kändes högst oklar men den är åtminstone skriven. Jag kanske får vara nöjd där, nöjd med att jag gjort mitt bästa när tiden har sprungit förbi och orken befunnit sig någon annanstans.

Note to self:
Jag kan klara det här och gör jag inte det så är det också okej.

img_1271

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s