We can be good but not perfect


Jag räknar ner dagarna och inser att jag inte riktigt vet vad det är som jag väntar på. Kanske en vändning av något slag, en slutpunkt eller någon typ utav början. Jag undrar fortfarande hur jag ska hitta ett sätt att räcka till utan att det blir på bekostnad av mig själv. Hur jag ska hitta ett sätt att förstå vad det är som utlöser stressen och hur jag därifrån ska kunna komma till någon slags lösning.

Min lösning har i princip alltid varit att skriva, att ventilera mig själv genom skriven text, med orden som jag aldrig riktigt lyckats uttala. Jag har blivit sämre på det, att skriva, och kanske beror det på att tiden inte riktigt räcker till eller kanske är jag så tom på ord att jag låter tystnaden tala sitt tydliga språk? Oavsett har lösningarna förändrats över tid även om problemet i stort sätt består. Det är en vilja att göra bättre och en frustation över att aldrig nå dit. Ett fokus som hamnar mer på allt det som jag inte klarar av istället för att se allt det som jag faktiskt gör bra. En rädsla för att bra aldrig ska vara bra nog och ett behov av att sätta andra före mig själv.

Idag är det torsdag och jag ser fram emot att spendera helgen tillsammans med en person som blivit någon typ av expert på att lyfta fram alla mina bra sidor. För även om helgens ledighet i princip kommer att bestå av detsamma som min vardag gör, mocka boxar och rykta hästar, så ser jag fram emot att göra det tillsammans med henne. Lyssna och försöka förstå att saker alltid kommer till en lösning, det vet hon bättre än någon annan. Att för stunden kunna släppa måsten och bara låta dagarna bestå av allt det som jag tycker om.

Ibland räcker det med att konstatera. Att bekräfta det som är verkligt och sant. För att hålla sig kvar vid det som är begripligt. För att förstå att allt det som sker inte bygger på den faktiska verkligheten vi lever i utan att det mesta kommer från tankar som är fästa vid föremål som vi själva valt att lägga en värdering i. Genom att förstå det blir livet mer konkret, tydligt och än mer förståeligt.

2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s