Att vända en nedåtgående spiral

 

Det absolut svåraste av allt är kanske att inse, eller kanske egentligen att acceptera, att allt klarar jag inte av att lösa själv. Det finns problem som kräver stöd och support för att kunna komma till en lösning. För mig har den tuffaste insikten utav alla varit att förstå att livet, det reder jag inte ut själv. Att jag behöver hjälp att planera mitt liv, hjälp att bromsa och att pusha. Att prata och att lyssna. Hjälp att förstå var gränserna går och vad som får mig att må bra och vad som suger musten ur mig. Jag lever mitt liv som ett barn, helt utan konsekvens-tänk. Agerar utifrån det varit och utifrån nuet, utan en tanke på vad det innebär inför kommande dag.

Men det är dags nu, att verkligen verkligen ta tag i det. Att på riktigt jobba med de tunga bitarna. Att på riktigt ta mig ur den onda cirkeln. För på något sätt känner jag mig starkare, mer förberedd och lugnare. För jag vet att livet kommer att lösa sig för mig också och jag förstår hur bra det kommer att bli den dagen jag på riktigt vågar tro på mig själv lika mycket som andra tror på mig. Men ja, jag behöver hjälp. 

Nu ser jag fram emot att bryta mönstret ytterligare en gång. Att gå på sommarlov och sedan jobba dagarna i enda med hästar. Att rida, drömma och lägga ner tid, ork och energi på det som jag tycker är viktigt. Planera och strukturera upp en vardag som jag kan ta med mig inför höstterminens start. Förbereda mig mentalt på det som väntar och skapa en tillvaro som är både sund och betydelsefull. Skapa utrymmen i min kalender som ger mig tid att fylla på med energi.

Det har varit tungt, men det har varit viktigt och det har varit lärorikt. Jag lär mig varje dag och det börjar bli dags att vara tacksam för det också. Det kommer bara att bli bättre, om jag bara tillåter mig det. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s