Blommor där du står

8f08c197-fb2d-42fc-96d9-3f4192da6628

Det var längesedan sen sist. Jag undrar hur många påbörjade inlägg som ligger i mitt utkast, med ord som ännu inte hunnit bilda meningar och därför är för obegripliga för att förstå vad tanken överhuvudtaget var att det skulle stå där. Kanske beror på det på att jag saknar inspiration och att motivationen har varit tveksam, det är kanske så jag kan sammanfatta de senaste veckorna också – med saknad och tveksamhet. 

Min resa runt södra Sverige gav mig tid att fundera, tid att vara ledig och tid att andas. Någonting som jag upplevt som bristande den senaste tiden. För jag kan inte vara ledig när jag vaknar i min egna säng. Jag känner mig inte ledig när jag lägger huvudet på min egen kudde. Jag behöver fly för att kunna andas in nytt syre i lungorna, för att kunna tvinga mig själv att säga nej, även till saker jag gärna vill.

Midsommar var kul. Med blommor i håret, trevligt sällskap och god mat kunde jag njuta av låta klockan bli lite för mycket fast att alarmet stod redo ett par timmar senare. Det gör ingenting att sömnen blir lidande när man har valt det själv.

Jag räknar ned mot allt det som ska göra livet lite lättare. Flytten av båda hästarna, en plan för resten av sommaren och hösten, strukturen som kanske börjar ge sig till känna och jag räknar ner för att jag kan, för att det finns saker att längta efter. Ytterligare en resa genom södra Sverige står på min önskelista. För mitt hjärta var hundra gånger lättare när jag klev ur bilen hemma än när jag styrde bilen neråt, som om någon plockat tyngden från mina axlar. Att prata av sig, utan ett egentligen säga någonting alls och få hjälp att se saker ur ytterligare ett perspektiv – det gav mer än vad jag kunde föreställa mig. Det är som ett stort pussel jag aldrig slutar att lägga, livet. Det byggs på för varje dag och motivet, det vet jag inte ännu, men jag ser fram emot att veta. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s