Bättre på att tävla

IMG_0196IMG_0084
Foto: Alexandra Sjöblom ©

Det är en svårighet i sig att tävla och jag tror att det är först nu som jag på riktigt inser att jag behöver träna mina tävlingsnerver. För jag tror att många utav dom felen vi får med oss på banan beror på att jag blir osäker i mina beslut och inte vågar lita på att vi kan.

När jag började tävla för många år sedan blev jag väldigt nervös. När jag sedan hade ponnyer som började plocka hem vinster och placeringar tog tävlingsmänniskan över jag blev istället arg och besviken när det inte gick som planerat. Avlutade ponnytiden med att rida i avdelning B vilket gjorde att jag kände mig väldigt trygg och säker, målsättningen var alltid att komma i mål och resten spelade egentligen ingen roll. Det är annorlunda nu, jag vill lite för mycket och fäller krokben för mig själv.

Funderar på hur jag ska kunna släppa på spärrarna. Hur jag ska göra för att känna mig säkrare. För på träning blir det en helt annan ridning än det blir på tävling. Jag behöver helt enkelt hitta en strategi för hur jag ska kunna behålla lugnet och lägga ifrån mig den gnagande oron, för jag vill ändå inte påstå att jag känner mig nervös.  Den största frågan är kanske ”hur” nu detta ska gå till?

Det känns som en liten svacka på tävling men ändå har träningen aldrig gått så bra som den går nu. För varje ridpass så känns det som att pusselbitarna faller på plats. Dressyrarbetet ger verkligen resultat och ibland upplever jag Tequila som för lydig på hinder vilket gör det svårt för mig att veta hur jag ska rida henne. Det är nog en tidsfråga och en övergångsperiod innan jag lär mig det också. Tills dess fortsätter vi att traggla.

Jag är så tacksam för henne. Oändligt tacksam för att jag fått den här chansen. Hon gör mig lycklig varje dag och jag lär mig nya saker hela tiden. Min svarta drömhäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s