Lycka är att sitta bakom två spetsade öron

f2c40074-27d7-4718-a5ea-b62dff768f4e

Imorgon startar sista veckan på strömsholm innan vår del av klassen beger oss ut på praktik. Tiden går fort, fortare än vad man önskar. På dessa få veckor har vi tentat av vår dressyr, hoppning och företagsekonomi. Till våren när vi kommer tillbaka väntar specialisering i valfri gren samtidigt som vi påbörjar vårt examensarbete och avslutar vårt unghästblock. Mitt i röran ska vi genomföra yrkesprovet för SRL II också för att på sikt kunna få ut en examen även där. Det är läskigt hur fort tiden går och det är sorgligt att det kommer att ta slut. Att vår vardag här på Strömsholm bara är till låns. Att hästarna som smyger sig in i våra hjärtan inte är våra egna.

Det är en lyx få förunnat att spendera dagarna här. Att kunna rida till slottet i morgondimman eller trimma på stallplan en eftermiddag när mörket har letat sig fram och ljuset från belysningen skapar dansade skuggor kring oss. Vi förstår nog inte själva allt det som vi har och vilka möjligheter det innebär för oss.

Tequila har hjälpt mig igenom hoppexamen och gjorde det med goda resultat. Hon verkar ha trivts som skolhäst trots allt. Med uppmärksamheten och med boxen som erbjuder utsikt över kungsgårdsstallet och allt det som sker där. Min skolhäst Herta Beata har kommit igång igen och börjar ridas som vanligt efter en kortare vila. Jag har fått spendera min söndag tillsammans med min förra skolhäst Idento och vi tog oss till slottet för att rida några varv på GP banan.

Roligast av allt som denna vecka har erbjudit är att min alldeles egna Kakan har haft ryttare på sig för första gången sedan februari efter sin skada. Och lite som jag hade förväntat mig tog hon det med ro. En dag där jag provade att hänga på henne och dagen därpå kunde jag sitta upp. Jag är så glad för att hon alltid tar livet med en klackspark. Att hon alltid är nyfiken och intresserad. Det kommer bli roligt att arbeta vidare med henne. Nu väntas bara en skoning och sedan kan vi sätta igång.

421b9c8a-d1ac-411c-bcfe-6c4f4a4699bf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s