ord från sena nätter


Kylan har smugit sin fram. Frosten täcker våra gräsmattor tidiga mornar tills dess att solens värmande strålar tinar den del av vintern som ger sig till känna under nattens timmar. Fodrade ridbyxor har blivit en del av vardagen och de fodrade ridvantarna används flitigt tillsammans med halsduk, mössa eller pannband. Vinterpälsen växer och jag har haft klippmaskinen framme i omgångar, ändå ser det ut som att Tequila förbereder sig för en kommande istid.

Som vanligt så snurrar karusellen, karusellen som föreställer min vardag och därmed också mitt liv. Den går inte att stänga av men det går att bromsa eller skynda på processer. Den går att hindra och att styra. Det är när jag har kontrollen som allt känns hanterbart och logiskt. Verkligt och då också helt fantastiskt. Men det fanns stunder då det inte kändes så enkelt. När minsta möjliga motgång kunde störa rytmen och ta ifrån mig kontrollen. Där varje liten uppgift eller fråga kunde kännas som att bestiga ett berg. Där min hjärna kunde se ett problem för varje lösning. Stunder där jag inte klarade av att prioritera eller sortera och där jag vid dagens slut inte kunde förstå hur jag någonsin skulle kunna räcka till.

Den största insikten av alla är att det alltid finns så mycket mer kvar att leva för. Oavsett hur det känns för stunden så finns det mer, bakom nästa dörr, bakom nästa krök eller i nästa korsning. Möjligheterna är oändliga om vi väljer att se dom och om vi väljer att nyttja dom.

Jag är så glad just nu. För jag tror att jag har lyckats på riktigt.Att vända en nedåtgående spiral. Jag har lyckats vända ett negativt tankemönster. Jag har skapat rutiner som får mig att må bra, jag har stängt dörrar som inte gynnar mig, kapat kontakter som tagit mer än vad de har givit och jag har lärt mig enormt mycket om mig själv på vägen. Jag förstår kanske bättre nu, vad jag behöver och varför. Jag vågar drömma, större än innan och jag har en vilja som aldrig tar slut.

Jag har mycket kvar att lära men jag är på god väg. Det handlar ibland om att prioritera sig själv, över allt det andra. För att på sikt kunna prioritera sin omgivning. Man behöver börja hjälpa sig själv innan man kan hjälpa någon annan och jag är enormt glad för den hjälp jag har fått på vägen. Mycket kan hända på ett år och saker blir aldrig som vi tror. Långt, långt därifrån. Aldrig någonsin mer söndagsångest, bara massa vanliga vardagstankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s